achtrgrndklr
achtrgrndkleur
vignet

Behandeling

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dat wil zeggen dat wij als een onlosmakelijk deel van onze omgeving worden gezien. Dit houdt ook in dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd, wat een duidelijk verschil maakt met de reguliere geneeskunde, die de mens ziet als een met geneesmiddelen gemakkelijk te manipuleren organisme.

Chinese tekening Het lichaam als voertuig van de geest is het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Zo zien we dat alle processen in de mens met elkaar zijn verbonden. De lichamelijke, emotionele en geestelijke Lichaam
is
geest
ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Het is een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding in de mens uit balans is en dat kan weer te wijten zijn aan een verlies aan harmonie met de geestelijke mens en de natuur.

De natuur zal zich echter altijd blijven inspannen om het evenwicht te herstellen. Indien de verstoring echter te lang aanhoudt of te ernstig is, zal de natuur hier niet in slagen. Acupunctuur kan dan helpen om het zelfherstellend vermogen te versterken, zodat de klachten verminderen of verdwijnen.

Wanneer je voor het eerst voor eenacupunctuur naalden acu­punc­tuur­behan­deling komt, zullen we eerst samen bespreken welke lichamelijke problemen je hebt en waar de oorzaak ervan kan liggen. Ik zal je vragen stellen, jouw pols voelen en jouw tong bekijken, zodat ik een goed beeld van je gezondheid krijg en een behandelplan op kan stellen.

Bij de behandeling maak ik gebruik van zeer dunne, steriele naalden. Door deze in de geselecteerde acupunctuurpunten te plaatsen zal de energiestroom in de meridianen gereguleerd worden en kan de natuur zijn werk hervatten.

e

logo CATlogo GAT

True Colours Acupunctuur  truecoloursacupunctuur@gmail.comKriekenbogerd 13, 3264XW Nieuw-Beijerland❦  ✆ 06-25420552  KvK nr. 87056666.  Voorwaarden / Privacy statement